Wednesday, January 19, 2011

Leak Ceiling Tiles Bath

imitation biscuits .... We call them "Les petits Koster?

Koster is a dear friend who I had the chance to read about Coquinaria . Koster
with a huge passion for the chocolate chip cookies. Exactly these .
A true, great, irresistible passion. The extremely crisp biscuits cacao, che sanno pero' di nocciole a tratti e forse anche di qualcosa di cioccolatoso, di fondente.
Biscotti cult , ormai. Amati disperatamente da tantissimi che li ritengono favolosi.

"Che fai? Ci provi a farli?"
Basta questa frase innocente buttata lì per caso....pare.... ed io non mi faccio supplicare di più. Adoro imitare i biscotti commerciali. Mi entusiasmo a cercare di rifarli solo per sentirmi dire che ....in effetti...un pò c'hai preso....!!!
A dire il vero ci sarebbe  solo un  piccolissimo dettaglio .

Io non li ho mai assaggiati . Mai .

Non ne conoscevo neppure l'esistenza sino ad un mese fa.E in aggiunta, non ne ho mai neppure visto uno dal vero, non ne ho mai  spezzato uno per sentire il rumore del taglio, non ne ho mai percepito l'aroma.

Si può cercare di fare un biscotto con questi presupposti?
Si può.Certo, ci vuole una certa dose di sfrontatezza...

Si legge, si valuta, si chiedono lumi. Poi ci si butta.
E....chi li assaggia ....e non conosce i veri....loro, gli originali....magari dice: " Ma quanto mi sono piaciuti quei biscottini rustici, al cacao, un pò bassetti....Buoni, buoni sul serio!"

Infine arriva una confezione  regalo da lei. La magica Rossanina .
E finalmente assaggio, confronto, valuto. Guardo, specialmente.
E  impasto ancora. E cambio qualcosa. E vario lo stampino. E....
Non credo che la storia finisca qui. So che andrà per le lunghe. Ma posso dirvi  con parca soddisfazione che finalmente annuncerò a Koster che....massi, ci siamo quasi.

Les Petits Kostèr were born, finally!

Les Petits Koster

Thanks to Paola Lazzari for cues taken from a recipe. But, I can report that this recipe was also born by a delightful exchange of information between the Private Message me and Del Santo. And perhaps this is the most pleasant of all the preparation .....




400 g flour 00
50 g cornstarch 50 g

unsweetened cocoa 1 / 2 teaspoon baking soda sodium
1 / 2 teaspoon of ammonia for cakes

a pinch of salt 360 g caster sugar 190 g soft butter

4 tsp acacia honey
2 tablespoons of hazelnut paste biological
70 g d 'water


Mix softened butter with sugar using the leaf of the planet.
Sift the flour with the starch, cocoa, baking soda. Dissolve ammonia in 50 g of water and salt in the remaining 20 g. Add to butter mixture and sugar, honey and hazelnut paste. Mix well and pour half of the dust. Just pour the mixture begins to assemble the ammonia dissolved, even flour. Then, add salt in remaining water and finish with the remaining dust. Mix well and turn the dough on a sheet of parchment paper. Give a rectangular shape and let rest in refrigerator for one hour. Spread the mixture lightly floured axis at a height of 1 / 2 cm. Cut a small oval pastry rings since, cooking, cookies are growing strongly. Based on the surface of the prongs of a fork so as to provide the lines. Rest your pre-formed cookies in the refrigerator for at least 8 hours. Bake at 190 ° C for about 15 minutes. Let cool and store in tins to preserve the crispness.



's over here? But no ... now I want to see if grating a bit of dark chocolate .....


Here I am, Here I am!

It was not, of course, over here!
interesting variations in the recipe: I added 50 g of grated dark chocolate and 2 tablespoons of good spreadable paste, a Majani extraordinary!
The cookies were even more tasty, crisp and .....

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