Wednesday, December 15, 2010

How Long Does It Take For Daktarin Cream To Work

Two mousses, tre colori

I love the colorful desserts. So they put me in a good mood .... I do dream that is already outside the new stagione.Specialmente today, as I descended the stairs almost swallowed up by a sky the color cold steel. And in the distance the tops of hills covered with snow. I stretta nelle spalle come fosse possibile con un semplice gesto istintivo ricreare quel tepore avvolgente di quand'ero  bambina e affondavo la testa nel grembo di mia madre. 
Quando  il freddo smetteva subito di esistere.

Mi piacciono tanto i desserts colorati.  Questi in particolari. Nati dalla voglia di sperimentare cosa avesse di differente la Panna cotta leggera di Leonardo di Carlo dalla Chantilly di panna cotta di Luca Montersino.
Stessi ingredienti. Solo una leggera differenza di cremosità, infine.
E tra due pasticcieri .....e che pasticcieri!...non poteva mancare lei, la Loretta Fanella che con la sua mousse di lamponi makes me vibrate with enthusiasm.

These shorts have made their entrance into society along with other due.Uno ... a creamy chocolate & creamy coffee now that I repeat over and over again .... from an idea by Luca Mannori ;, the other born of the union .... lucky in a soft chocolate mousse that was the magic of meeting a cloud of salty caramel sauce .. do not copy it immediately as an extraordinary Encyclopedie du chocolat?

No, no. There certainly will speak very soon. Of these glasses and more. Why would such an expectation during Christmas cakes that I create for others I wish someone had conceived a child for me.Case of pastry, sugar paste roofs, trees covered with silver balls, fields flooded with bright crystals of sugar.

But in the meantime ......
Variation of the three colors mousses




Panna cotta light
(from a recipe by Leonardo Di Carlo)


Per la panna cotta alla vaniglia

200 g di latte fresco intero
500 g di panna  fresca liquida
85 g di zucchero semolato
8 g di gelatina in fogli da 2 g l'uno*
250 g di panna fresca semimontata
n.1 bacca di vaniglia

* 18 g nella ricetta originale

Far idratare la gelatina in acqua fredda.
Far scaldare molto bene il latte con la panna. Aggiungere lo zucchero e l'interno della bacca di vaniglia mescolando bene per disperdere i semini. Aggiungere la gelatina ben strizzata and blotted on a paper towel. Pass the cream through a sieve. Lower the temperature and add a generous dollop of whipped cream. Pour the remaining cream into the cream, mixing well with a whisk from top to bottom. Pour the cooked cream in cups and place in refrigerator until complete consolidation.



For variant pistachio

Add to basic recipe two generous spoonfuls of good pasta pistachio omitting the vanilla bean.
Dissolve the dough in the hot liquid pistachio, add gelatin and then follow the recipe. Pour the cream over the panna cotta with vanilla and place in refrigerator to solidify.


Raspberry mousse
(from a recipe by Loretta Fanella)



300 g puree raspberries
130 g of water
100 g caster sugar
8 g gelatin sheets from 2 g *
300 g cream semimontata

* 15 g nella ricetta originale

Far idratare la gelatina in acqua fredda. Scaldare l'acqua con lo zucchero fino al suo completo scioglimento. Aggiungere la gelatina precedentemente strizzata e tamponata in carta assorbente. Versare il tutto nella purea di lamponi. Aggiungere ad essa una generosa cucchiaiata di panna, mescolare e quindi versare il tutto nella restante panna. Mescolare con cura e stratificare la mousse nei bicchierini al di sopra della panna cotta al pistacchio. Riporre in frigo a solidificare.

Decorazione

Sprinkle the surface of freeze-dried raspberry mousse. Alternatively, place two fresh raspberries in the center of the cup. Complete with a disc of white chocolate poured on a printed sheet.

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